Loading..
Processing... Please wait...

Het item werd toegevoegd aan je winkelmandje.Naai eens een avondje Parijs, Londen of NYC

Parijs, Londen, New York, ... het blijven citytriptoppers en niet voor niets: je geraakt er nooit op uitgekeken. Wat zou je ervan denken om je voorliefde voor naaien eens te combineren met een stadsplan van je favoriete stad?

Haptic Lab uit Brooklyn, NY, maakt sinds enkele jaren prachtige City Quilts met het stratenplan van o.m. NY, Boston, Los Angeles, maar ook de kustlijnen van beroemde Amerikaanse baaien (Chesapeake Bay, Cape Cod, ...) worden vereeuwigd in prachtige handgenaaide quilts. Ton sur ton - very classy, glanzend goud of een neonkleurig garen: het ziet er allemaal even prachtig uit.

coastal quilts

En goed nieuws: je kan ze nu ook zelf naaien! Quilting is bij ons nog niet zo ingeburgerd zoals in de V.S., maar de DIY quilt kits van Haptic Lab zijn een mooie reden om er mee te beginnen. Ik geef je er meteen 3: Parijs, Londen en New York.
Want binnenkort vind je de DIY kits ook in onze webshop. Kies je favoriete stad en maak de quilt die het best bij jou en je interieur past: klassevol ton sur ton, of net veel kleur, verschillende garens in dikte en kleur, ... de mogelijkheden zijn eindeloos.

DIY kit city quilt Parijs

Quilts zijn in de V.S. altijd een traditioneel geschenk geweest voor een huwelijk, geboorte of andere belangrijke gebeurtenis in het leven van de mensen die je graag ziet.

Voor wie nog wat twijfelt: de kits bevatten naast een papieren patroon ook een uitgebreide werkbeschrijving. Verder vind je ook een goede visuele handleiding die stap voor stap uitlegt wat je moet doen op Haptic lab's website of je kan ook eens gaan kijken op YouTube voor tips over basis quilting technieken.

De patronen meten ca. 90 x 105 cm - net de breedte van de meeste designer katoentjes, maar je kan ze natuurlijk afwerken met een grote boord (binding) waardoor je de uiteindelijke afmetingen zelf nog kan bepalen. Ik weet alvast wat te doen deze winter. Nu alleen nog de stad van mijn dromen kiezen ...

Leave a Reply