Loading..
Processing... Please wait...

Het item werd toegevoegd aan je winkelmandje.5 naaitutorials voor beginners

Wanneer je start met naaien kunnen sommige projecten best intimiderend lijken. Basistechnieken zijn vaak helemaal niet zo simpel als ze je willen doen geloven. Of toch wel? Zelf leerde ik mezelf de meest basistechnieken aan door veel tutorials online te bekijken en ook YouTube biedt een schat aan informatie, stap voor stap uitgelegd. Ik verzamelde 5 tutorials voor beginners, stuk voor stuk projecten waar je basistechnieken mee aanleert én een leuk eindresultaat aan overhoudt. Want je doet het natuurlijk niet voor niets!1 | de kussensloop met rits

 

asteremma_tutorial_kussensVoor mijn pop-up store bij Pop-up shopping Convoi maakte ik enkele kussens ter decoratie. Ik kreeg er al heel veel positieve reacties op. Combineer de stoffen die je zelf mooi vindt en die mooi passen bij je interieur. Niet zo moeilijk en toch heel bevredigend wanneer je zo'n gezellig kussen in de zetel kunt leggen. Je gebruikt voor deze tutorial om een kussenovertrek te maken (in Engels) de basis stiktechnieken en leert een rits inzetten. Er zijn talloze manieren om dat te doen, dit is er slechts een van. Al doende kom je er vanzelf wel achter welke techniek voor jou het beste werkt.

 

2 | de scherpe hoeken-methode

 

asteremma_tutorials_hoeken

 

Afgeronde hoekjes kunnen je naaiproject een slordig karakter geven. 't Is een kleine moeite, maar mooie scherpe hoekjes geven maken dat je naaisels er meteen keurig en professioneel uit zien. Deze (Engelstalige) tutorial van Seamwork leert je hoe je de perfecte punt en hoek kunt naaien. Ook een handige tool om hoekjes en punten mooi te vormen is de bamboo point turner van Merchant & Mills. Scherp genoeg om mooie puntjes te maken zonder risico op gaten in je stof. Nooit meer op zoek naar haaknaald, schaar of potlood :)

 

3 | de blinde rits

 

asteremma_tutorial_blinde-rits
Toegegeven, een blinde rits is misschien niet basis in de ware zin van het woord, maar als je graag een chique rokje of mooi jurkje maakt, zal je er ooit toch aan moeten geloven: de blinde rits! Een blinde rits is wat de naam al doet vermoeden: onzichtbaar. Of toch bijna. Het loont nog steeds de moeite om de kleur van de rits af te stemmen op je stof. Maar in tegenstelling tot de gewone rits die zichtbaar is aan de buitenkant, is bij de blinde rits enkel het bovenste deel zichtbaar. Sommige mensen vinden, eenmaal ze de techniek onder de knie hebben, een blinde rits inzetten zelfs makkelijker dan een gewone rits. Hier vind je een duidelijke tutorial om een blinde rits in te zetten, stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke foto's.

 

4 | werken met biaislint

 

asteremma_tutorial_biais

Biaislint opnaaien is misschien wat arbeidsintensief, maar helemaal niet zo moeilijk. In deze tutorial rond werken met biais leer je welke stappen je best volgt om je lint netjes op te stikken. Met ene beetje geduld en precisie heb je dit in no time onder de knie.

 

5 | de hoek in verstek

 

astermma_tutorial_hoek_verstek

 

De hoek in verstek is de elegantere variant op de hoek waarbij je de ene zijde over de andere legt en vaststikt. Misschien makkelijker, maar het creëert een bult omdat de stof niet gelijk verdeeld wordt over de hoek. Met de hoek in verstek heb je 2 gelijke delen met een diagonale naad en hoef je je niet te schamen voor de achterzijde van je naaisel. Handig voor servetten, dekentjes, schorten, ... In deze tutorial over hoek in verstek wordt stap voor stap uitgelegd hoe je tot een perfect resultaat komt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply