Loading..
Processing... Please wait...

Het item werd toegevoegd aan je winkelmandje.Aster & Emma blog

Over naaien en duurzame stoffen

 • 5 naaitutorials voor beginners

  Datum: 29 juli 2016

  Auteur: Aster & Emma

  Tags: hoek , rits , technieken , tutorial

  Wanneer je start met naaien kunnen sommige projecten best intimiderend lijken. Basistechnieken zijn vaak helemaal niet zo simpel als ze je willen doen geloven. Of toch wel? Zelf leerde ik mezelf de meest basistechnieken aan door veel tutorials online te bekijken en ook YouTube biedt een schat aan informatie, stap voor stap uitgelegd. Ik verzamelde 5 tutorials voor beginners, stuk voor stuk projecten waar je basistechnieken mee aanleert én een leuk eindresultaat aan overhoudt. Want je doet het natuurlijk niet voor niets!

  Lees verder

 • 5 weetjes over Pimakatoen

  Datum: 13 april 2016

  Auteur: Aster & Emma

  Tags: luxe , duurzaam , pima

  Nu we allemaal wat bewuster bezig zijn met waar onze stoffen vandaan komen en hoe ze werden gemaakt, wint ook Pimakatoen aan terrein. Pima is niet per definitie biologisch/organisch verbouwd, maar het wordt wel kleinschaliger en duurzamer verbouwd. En wat meer is, Pima is absoluut de beste kwaliteit katoen die je kunt vinden. What's it all about?
  Lees verder

 • Naai eens een avondje Parijs, Londen of NYC

  Datum: 21 oktober 2015

  Auteur: Aster & Emma

  Tags: naaien , quilt

  Parijs, Londen, New York, ... het blijven citytriptoppers en niet voor niets: je geraakt er nooit op uitgekeken. Wat zou je ervan denken om je voorliefde voor naaien eens te combineren met een stadsplan van je favoriete stad?

  Lees verder

 • Aster & Emma opent de deuren

  Datum: 9 oktober 2015

  Auteur: Aster & Emma

  Tags: korting , offline , online , Aster & Emma

  En dat kan je letterlijk nemen. Morgen, zaterdag, is het zover: dan gaat mijn nieuwe webshop live - hij stond al even live, maar er wordt tot op het laatste moment nog verder aan gesleuteld.

  En om met een 'big bang' binnen te komen, doe ik al meteen mee aan de creatieve minimarkt 'Save Our Shape' als standhouder. Save Our Shape maakt custom made patronen - op jouw maat dus - waarmee je zelf aan de slag kan. Heel interessant voor wie net tussen 2 maten valt of als de bovenkant geen perfecte match is met de onderkant ("help, mijn top heeft maat 38 en mijn broek maat 42! ... klinkt bekend?).

  Lees verder

 • Onder een dekentje

  Datum: 26 september 2015

  Auteur: Aster & Emma

  Tags: DIY , dekentje , sherpa , teddy

  Er zijn zo van die septemberdagen waarop de lucht ruikt naar een nieuw seizoen: het einde van de zomer en het begin van de herfst. Dan denk ik spontaan aan dikke cardigans en haardvuur. En aan gezellige avonden op de zetel, onder een warm dekentje.

  Ik ben zot van dekentjes en grote sjaals. Van zodra de temperatuur onder de 20°C daalt, komen de dekentjes tevoorschijn. Gebreid, gehaakt of genaaid, ik heb ze in alle kleuren en formaten, al dan niet zelf gemaakt. Met een dik garen en idem haaknaald haak je in enkele avonden een heus deken bij elkaar, maar nog veel sneller is een dekentje naaien.

  Bijvoorbeeld zo'n knus teddydekentje met een mooie binding rondom. Op de site van cozette* vind je een eenvoudige naaitutorial van hoe je zelf zo'n dekentje met teddystof maakt.

  In onze shop vind je zachte off white sherpa teddystof van 100% natuurlijk katoen waarmee je in no time een heerlijk dekentje maakt.

  Een fijn last minute cadeau of - hoewel dat nog wel even duurt - een zelfgemaakte creatie voor onder de kerstboom!

Artikelen 1 tot 5 van 6 in totaal

 1. 1
 2. 2