Loading..
Processing... Please wait...

Het item werd toegevoegd aan je winkelmandje.Over Aster & Emma

Wie is aster & emma?

Claire Vanderhaeghen - née Claire Eric Emma Aster - is artdirector, grafisch vormgever en webdesigner. In 2007 startte ze haar creatieve hotshop The hedgehog op en sinds 2011 doet ze dat volledig op freelancebasis. Vandaag voelt ze zich klaar voor haar volgende droom: een webwinkel voor wie net als zij graag creatief omspringt met naald en draad. Zoals het een vormgever betaamt, heeft Claire een voorliefde voor ‘all things pretty’ en natuurlijk horen daar ook mooie stoffen en patronen bij. Die komen trouwens perfect van pas in haar avondopleiding dameskleermaker en patroonmaker.

Aster was Claire’s peter en grootvader langs vaderskant. Een strenge maar rechtvaardige man, heel authentiek – net niet excentriek – die vooral altijd met beide voeten op de grond bleef. Emma was haar moeders moeder en meter, een levenslustige vrouw met een absolute voorliefde voor handwerk: breien en naaien. En voor mooie en fijne dingen: een knap kleedje, een verzorgd voorkomen. Altijd helemaal opgekleed als ze uitging, juwelen en make-up inbegrepen. Want ze was best ijdel en koket. Logisch dus dat Claire deze beide voorouders als inspiratiebron en naamgevers koos.

Miss Aster & Emma woont samen met Mister Aster & Emma (tekstschrijver Stephan Laurijs) en katers Pip en Viper, die er hun persoonlijke missie van hebben gemaakt het lokale muizenbestand te halveren. Tot 2014 woonden Claire, Steph, Pip en Viper in Antwerpen, maar sinds een jaar heeft hun thuis postcode 2980.

Over Aster & EmmaASTER & EMMA IS ... KLEIN & FIJN
Aster & Emma is bewust kleinschalig, met een voorliefde voor bescheiden maar ambitieuze producenten en leveranciers die vanuit de buik werken. Met aandacht voor duurzaam geproduceerde producten en stoffen uit Europa, Japan en de VS. Met oog voor jonge ondernemers en openheid voor nieuwe projecten en merken.

ASTER & EMMA IS ... DUURZAAM & ECOLOGISCH
De focus ligt op stoffen gemaakt uit natuurlijke vezels: katoen, linnen, wol, viscose, … Dus zo weinig mogelijk synthetische materialen. Een ecologisch verantwoord gamma, duurzaam geproduceerd, met alle respect voor de planeet die zo vriendelijk is om ons een thuis te geven.

ASTER & EMMA IS ... SELECTIE & VERTROUWEN
Alle biologische stoffen dragen het gecertificeerde GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard): van teelt tot en met het afgewerkte resultaat is het productieproces voor 100% zuiver en bio. Daarnaast voldoen ze ook aan de Oeko-Tex Standard die je de garantie geeft dat er geen giftige stoffen in je stoffen zitten.

Alle producten die Aster & Emma aanbiedt, zijn zorgvuldig geselecteerd op ...

  • Oorsprong & duurzaamheid. Zo verkoopt Merchant & Mills alleen scharen en spelden uit Britse staalfabrieken en leveren onder meer Cloud 9 Fabrics en Birch Fabrics 100% biologische stoffen.
  • Authenticiteit & Originaliteit. Bekijk de Haptic Lab -quiltpatronen met stadsplannen of sterrenstelsels of de patronen op maat van Save Our ​​Shape.
  • Gebruiksgemak & Eenvoud.Kant en klare DIY-pakketten met stof, patroon en naaigaren en extra aandacht voor startende naaiers met laagdrempelige projecten en ideeën te lezen op onze blog.

ASTER & EMMA IS ... PRIJS & KWALITEIT
Aster & Emma kijkt niet alleen naar de scherpste prijzen. Door de herkomst en de aard van onze producten - gemaakt in Europa, 100% biologisch, kleinschalige leveranciers - tliggen de prijskaartjes misschien net iets hoger dan gemiddeld. Maar kwaliteit gaat dan ook boven alles: Aster & Emma biedt je duurzame, stevige en ecologisch geproduceerde materialen waar je lang(er) plezier van hebt.

ASTER & EMMA IS ... PAKJES & PLEZIER
Een pakje ontvangen is altijd een beetje feest. Aster & Emma doet haar uiterste best om er telkens iets heel speciaals van te maken. Want perfectie schuilt in de details.Verwen jezelf dus af en toe met een plezierige attentie, alleen voor jou!

ontmoet ASTER & EMMA

 
Design afficionada & Italie-lover Claire Vanderhaeghen
 
Foodie & Rawdenim head Stephan laurijs
 
Meester-dutter &
'100% in control of things'
Pip aka Pipsterito
 
Tonijnadept met
stealthtechnologie
Viper aka Mister Viperino
gratis verzending vanaf 50 euro biostoffen in katoen biologisch afbreekbare soak wash-producten